RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв резонансне рішення у справі про заворушення 2 травня в Одесі

Міський суд Чорноморська (колишній Іллічівськ) виніс виправдувальний вирок обвинуваченим у справі про участь проросійських активістів Куликова поля в заворушеннях в Одесі 2 травня 2014 року.

Про це повідомляє Таймер.

Суд визнав неспроможними докази обвинувачення. Так, не були взяті до уваги свідчення ключового свідка Олександра Посміченка, який упізнав підсудних як учасників масових заворушень і вказав, що деякі з них були озброєні вогнепальною зброєю. Судді послалися на те, що зазначений свідок неодноразово відмовлявся давати свідчення, а на суді плутався і суперечив сам собі. Також вони заявили, що Посміченко міг обумовити підсудних, перебуваючи в залежності від слідства.

Наведені фото- і відеодокази суд також визнав сумнівними, а досудове слідство назвав упередженим і залежним від осіб, причетних до подій.

В результаті суд постановив виправдати обвинувачених і звільнити з-під варти в залі суду.

Після оголошення вироку в зал суду прийшли представники прокуратури та СБУ. Вони попросили журналістів залишити приміщення.

Станом на 16:30 відомо, що виправдані у справі про заворушення 2 травня Сергій Долженков і Євген Мефедов затримані в залі суду. Їм пред'явлені підозри по ст. 110 КК (сепаратизм).

Як повідомляв "Апостроф", скандальний фігурант справи 2 травня в Одесі отримав російське громадянство.