RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Люди в балаклавах і відсутність конвоїрів: адвокат вказала на явні ознаки тиску на суд у справі сина Авакова

Адвокат Євгенія Закревська вважає, що під час обрання запобіжного заходу синові міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександру на суддів Солом'янського суду чинився серйозний тиск.

Про це вона пише у своєму Facebook.

За її словами, в зал суду через службовий вхід постійно заходили невідомі люди в камуфляжі, під час засідання цей вихід блокували ті ж люди в камуфляжі і два депутата "Народного фронту", один з яких сидів в кріслі судді. Закревська також зазначила, що в залі засідання не було жодного конвойного.

"Замість журналістів, які мають переважне право згідно з КПК находитися в залі суду якщо не вистачає місця, зал наповнений "людьми в камуфляжі" - друзями підозрюваного ... які закривають можливість знімати", - зазначає вона і додає, що в момент оголошення вироку за спинами суддів також стояли люди в камуфляжі.

Перераховані факти Закревська розцінює як тиск на суд і задається питаннями, чому немає відповідної реакції на перераховані факти і заяв від суду.

Як повідомляв "Апостроф", Солом'янський районний суд Києва обрав Олександру Авакову запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.