RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Одесі відправили за ґрати відомого активіста: в мережі хвиля обурення

24 листопада в Одесі суд прийняв рішення про арешт колишнього лідера одеського "Правого сектора" Сергія Стерненко у справі про зіткнення з поліцією 18 листопада, що розгнівало користувачів соціальних мереж.

Про це активіст повідомив сам на своїй сторінці в Facebook.

"Мене закривають в СІЗО з заставоюв 600 000 гривен. Вони не бояться виносити злочинне рішення на очах у всієї країни", - написав Стерненко.

Активіста звинувачують в організації масових заворушень в Міському саду Одеси 18 листопада.

При цьому, за повідомленнями одеського видання "Думська" заступник начальника патрульної поліції Одеси в суді заявив про те, що не чув щоб Стерненко віддавав якісь вказівки присутнім на мітингу. Він також не бачив щоб Стерненко когось бив, однак поліцейський стверджує, що Стерненко смикав його за рукав.

Подібне рішення суду по відомому українському активісту викликало бурю обурення в соціальних мережах.

Також під час суду в Міському саду Одеси зібралися активісти, які вимагали звільнення Стерненко і інших затриманих Дмитра Нагули і Ігоря Різуна.

Нагадаємо, Стерненко також є організатором серії протестів проти виступу в Одесі виконавців, які побували в Криму. Наприклад, тиждень тому Стерненко брав участь у зриві концерту російського артиста Костянтина Райкіна.

Нагадаємо, за офіційними даними, під час зіткнень 18 листопада в Одесі було травмовано шестеро поліцейських.