RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Затримання в Росії учасника АТО: з'явилася реакція СБУ і МЗС України

В СБУ підтвердили факт затримання в Росії ветерана АТО Олега Негоди, тоді як в МЗС України зажадали роз'яснень від МЗС РФ.

Про реакції СБУ повідомила прес-служба структури.

"Російські спецслужби здійснили чергову антиукраїнську провокацію, незаконно затримавши в Москві громадянина України, учасника антитерористичної операції Олега Негоду, - йдеться в повідомленні.

В СБУ відзначили, що ФСБ РФ "полює" на українців на російській території і поїздки в країну-агресора вкрай небезпечні. Там додали, що ФСБ спеціально виманює українців на територію РФ.

У МЗС України зажадали від російських колег підтвердити факт затримання і пояснити підстави для такого вчинку.

"Ми звернулися до Міністерства закордонних справ Російської Федерації з клопотанням повідомити, чи затримано вказаного громадянина", - сказав офіційний представник департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич агенству "Інтерфакс-Україна".

"У разі підтвердження факту затримання ми вимагаємо повідомити, на якій підставі і за яких обставин затриманий, місце утримання, а також невідкладно вирішити консулу відвідати затриманого українця", - додав він.

Нагадаємо, Негоду було затримано 24-25 грудня в Москві невідомими. Він поїхав в Росію до сестри.

Як повідомляв "Апостроф", 30 грудня в Москві затримали українську поетесу Євгенію Більченко. Однак через деякий час її відпустили.