RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Рубан в суді відкинув звинувачення і заявив про "підставу" з боку силовиків: опубліковано відео

Затриманий керівник українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан заявив те, що його підставили.

Про це він сказав під час засідання суду.

Рубан відкинув всі звинувачення. На його думку, його затримання було спланованою операцією, яку організував якийсь офіцер під позивним "Кедр". Цей офіцер хотів перейти на сторону "ДНР" і назад, а Рубан був у нього водієм.

За словами затриманого, у нього немає пропуску на перехід на непідконтрольну територію, але він займався і займається обміном полонених, тобто у нього є досвід складних операцій і переходів.

"Я повинен був перевезти товар на ту сторону і звідти забрати меблі. Що я і зробив. Я під'їхав в обумовлений час. До мене вийшов офіцер" Кедр ", розпорядився, щоб мене пропустили. Я проїхав за ним кілька метрів, потім нас оточили" , - розповів Рубан.

Нагадаємо, що Володимиру Рубану повідомили про підозру відразу за трьома статтями. Підозра оголошено по ч. 1 ст. 263 КК "Незаконне поводження зі зброєю", ч. 1 ст. 14 "Приготування до злочину", ч. 3 ст. 258 "Терористичний акт"