RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні порушили провадження проти автора скандального інтерв'ю про вбивства на Майдані: фото і відео

Проти активіста Майдану Івана Бубенчика, який в інтерв'ю Bird in Flight розповідав про стрілянину по правоохоронцям у Києві у лютому 2014 року, відкрили кримінальну справу.

Про це керівник департаменту спецрозслідуваннь ГПУ Сергій Горбатюк розповів "Радіо Свобода".

Відзначається, що Бубенчик тривалий час не з'являвся за викликом до слідчого, після чого його доставили до нього примусово і повідомили про підозру у вчиненні вбивств двох бійців "Беркута" і одного замаху на вбивство. У Печерському районному суді Києва проходить засідання по обранню запобіжного заходу для підозрюваного.

У мережі з'явилися фото і відео з судового засідання:

Всього, за словами Горбатюка, зараз розслідують 13 вбивств силовиків на Майдані, а також більше 180 вогнепальних поранень, завданих "Беркутом".

"Все це в одній справі і все це розслідується. Якщо силовики отримували вогнепальні поранення внаслідок того, що у відношенні когось застосовували зброю або насильство, тобто людина захищала себе або когось, тоді виключається притягнення до кримінальної відповідальності. Якщо таких ознак не встановлюється, то повідомляється про підозру", - підкреслив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Бубенчик стверджував, що в ході інтерв'ю не розповідав про вбивство в Києві в лютому 2014 року двох бійців "Беркута".