RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ніхто не відпускав: зроблено важливе уточнення про капітана російського судна, затриманого в Азовському морі

Херсонський міський суд не відпускав з-під варти капітана заарештованого судна "Норд" з окупованого Криму Володимира Горбенка.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим.

"Роз’яснюємо, що відповідно до ч. 1 ст. 191 КПК України, затримана на підставі ухвали слідчого судді, суду особа не пізніше тридцяти шести годин з моменту затримання повинна бути звільнена або доставлена до слідчого судді, суду, який постановив ухвалу про дозвіл на затримання з метою приводу. На виконання вказаної вимоги, 04.04.2018 Херсонський міський суд було повідомлено про доставку підозрюваного, у зв’язку з чим, слідчим суддею на 13 год. 00 хв. 05.04.2018 призначено судове засідання з розгляду клопотання про застосування до вищевказаного підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Вчора, у судовому засіданні оголошено перерву до 13 год. 30 хв. 06.04.2018", - пояснили в прокуратурі.

Згідно ч. 1 ст. 186 КПК України, клопотання про застосування або зміну запобіжного заходу розглядається слідчим суддею, судом невідкладно, але не пізніше 72 годин з моменту фактичного затримання підозрюваного. Так як Горбенко фактично був затриманий 4 квітня о 6:51, 72-годинний термін, відведений для розгляду клопотання, завершується в 6:51 7 квітня 2018 року.

Нагадаємо, днем раніше адвокат команди "Норд" заявив, що Горбенка відпустили у зв'язку із закінченням терміну затримання за рішенням з метою приводу в суд для обрання запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці березня в українських територіальних водах Азовського моря прикордонники затримали корабель-порушник, який йшов під прапором Росії. На борту "Норд" знаходилися 10 осіб екіпажу.