RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Побиття Найєма: розкрито деталі суду над фігурантами

Адвокат Масі Найєм розкрив деталі судових засідань щодо обрання запобіжного заходу для фігурантів справи про побиття його брата, народного депутата Мустафи Найєма.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Для всіх трьох підозрюваних прокуратура просила застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, оскільки їм було повідомлено про підозру за ч.2 ст.296 КК України та з огляду на те, що вони залишили місце злочину. Разом з тим суд в трьох випадках відмовив в клопотанні.

"1. Громадянин РФ Саітова Магомеда-Саліха Арбуєвича – підозрюваний за ч.2 ст.296.

Його участь в інциденті була в тому, що він штовхав мого брата, у тому числі в спину (на відео це добре видно). Щодо причетності його у продовженні бійки з іншої сторони арени - слідство ще встановлю його причетність.

Суддя була Мєлєшак Олена Вікторівна.

Прокурор Лейтар О.С", - пише Наймемо.

Суд постановив взяти цього підозрюваного під цілодобовий домашній арешт із забороною залишати місце фактичного проживання до 30 червня 2018. Підозрюваний повинен буде в слідчі органи, повідомляти про зміну місця проживання, а також здати документи для виїзду з країни і носити електронний браслет.

"2.Громадянин України Саітов Ахмед-Абубакаровича – підозрюваний за ч.2 ст.296.

Його участь в інциденті була в тому, що він керував автомобілем mercedes АА 0095 ТТ і викликав по телефону ймовірно брата на ім’я Мага, який наніс найважчі тілесні ушкодження моєму брату. Саме його дії спровокували всю ситуацію, яка сталась 30 квітня.

Суддя була Левицька Тетяна Володимирівна.

Прокурор Йовенко", - пише Найєм.

Цей підозрюваний рішенням суду буде перебувати під домашнім арештом з забороною покидати місце проживання з 23:00 до 6:00 до 30 червня. Також йому заборонено залишати населений пункт, в якому він зареєстрований і він повинен здати всі документи, які дозволяють виїхати з України.

"3. Громадянину РФ Темербулатова Умолта Руслановича – підозрюваний за ч.2 ст.296.

Його участь в інциденті була в тому, що він тримав Мустафу за руки, коли його вдарили, а також в тому, що він продовжив злочинні діяння з іншої сторони Арена-Сіті, коли мій брат намагався зупини особу, що нанесла перший удар, до прибуття поліції.

Суддя була Левицька Тетяна Володимирівна.

Прокурор Йовенко", - повідомляє Найєм.

Суд обрав для нього запобіжний захід, як і для Саітова Ахмед-Абубакаровіча.

Окремо Найєм зазначив, що адвокат затриманих вказав на відсутність перекладача для його підзахисних. Він погодився, що це є порушенням.

"Але адвокат має право перекладати своєму підзахисному, якщо може. Пан адвокат це дуже легко зробив під час судового засідання (відповідне відео дивістья у вчорашніх стрімах). Окрім того, наскільки мені відомо, пан адвокат не наполягав на присутності перекладача під час вручення підозри, хоч був присутнім при врученні. Ну й варто зазначити, що дехто вчиться в українському університеті…, живе не один рік поспіль на території України…", - каже він.

Крім того, Найєм звернув увагу на те, що справа першого підозрюваного, до якого найменше претензій, розглядалася днем. А от інші дві - ввечері, коли трансляції дивилося менше людей.

"Єдина новина, яка трохи дає надії, це те що прокуратура отримала дозвіл на затримання підозрюваного, який втік. Але міжнародний розшук - це буде дійсно не погано. На даному етапі", - резюмував Найєм.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат Антон Геращенко оприлюднив нове відео побиття Найєма в центрі Києва.