RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

В Україні прийняли резонансне рішення щодо капітана російського судна "Норд"

Суд відмовився продовжити заборону на виїзд на територію анексованого Росією Криму для капітана російського судна "Норд" Володимира Горбенка.

Про це йдеться в постанові Херсонського міського суду від 8 червня.

Відзначається, що прокурор просив продовження терміну зобов'язань Горбенка на 60 днів, - прибувати до слідчого, прокурора, судді за першої вимоги, не відвідувати окупований півострів.

За словами прокурора, проти Горбенка розслідують справу про незаконний видобувний промисел, і він може сховатися від слідства, знищити або спотворити докази, або здійснити інший кримінальний злочин.

Слідчий суддя Дмитро Гонтар заявив, що прокурор повинен був подати клопотання про продовження запобіжного заходу, а не про продовження покладених на Горбенка зобов'язань, і відхилив клопотання.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

Зауважимо, що в рамках проведення досудового розслідування було встановлено, що громадянин України, капітан "Норда" Горбенко 24 березня 2018 року вийшов з порту в окупованій Керчі в напрямку Азовського моря для промислового вилову риби. На кораблі знайшли недійсні документи, видані "владою" півострова. Було незаконно виловлено 5627 кілограм риби на 96,9 тисяч гривень.

Як повідомляв "Апостроф", дипломати РФ намагалися вивезти екіпаж "Норд" під виглядом громадян Росії.