RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Тамразов стверджує, що зустрітися з прокурором Куликом його змусив співробітник СБУ

Колишній перший заступник голови правління ПАТ "Укргазвидобування" Олексій Тамразов 10 серпня на засіданні Печерського райсуду Києва щодо обрання йому запобіжного заходу заявив, що зустрітися з прокурором Костянтином Куликом його змусив співробітник Служби безпеки України.

Про це він повідомив в коментарі INSIDER.

За словами Тамразов, зустрічатися з Куликом його змушував співробітник СБУ з Маріуполя.

Адвокат бізнесмена Віталій Коломієць додав, що більше подробиць його клієнт готовий розповісти під час перехресного допиту.

Також, за даними видання, виробництва про дачу хабара, за яким Тамразова було затримано 9 серпня було порушено ще на початку 2018 року. Прокурор Андрій Грек відмовився повідомити журналістам, чому провадження у Тамразов відкрито було 9 місяців тому і за чиїм заявою.

Нагадаємо, 9 серпня 2018 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про затримання Тамразова. За словами генпрокурора, бізнесмен намагався дати $ 200 тис. Слідчому ГПУ за сприяння у знятті арешту з майна в кримінальному провадженні, пов'язаному з діяльністю побіжного екс-президента Віктора Януковича.

Пізніше Луценко додав, що Тамразов пропонував хабар за непродовження арешту на газ побіжного бізнесмена Сергія Курченко. Відносно Курченко українські правоохоронці розслідують кілька кримінальних проваджень, його оголосили в міжнародний розшук.

Головний редактор видання "РБК-Україна" Сергій Щербина зазначив, що "здав" Тамразова правоохоронцям колишній військовий прокурор Костянтин Кулик, якому нібито призначалася хабар. Сьогодні, 10 серпня, Тамразовим повідомили про підозру за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція або давання хабара службовій особі). Прокуратура просить його заарештувати з альтернативою застави в 5,7 млн грн.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: