RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Сенцов звинуватив Росію в тортурах: справою вже зайнялися в Євросуді

Незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов подав до Європейського суду з прав людини скаргу, де вказав, що стосовно нього РФ порушила норми Конвенції про захист прав людини.

Як повідомив керівник міжнародної правозахисної групи "Агора" Павло Чіков в своєму Telegram-каналі, ЄСПЛ прийняв до розгляду скаргу Сенцова.

"ЄСПЛ комунікував справу Олега Сенцова. Суд пов'язав його скаргу зі справою України проти Росії про анексію Криму. Працює наш адвокат Наташа Добрєва", - написав Чіков.

У скарзі Сенцов вказав, що стосовно нього влада РФ порушила ст. 3 (заборона тортур) і ст. 5 (право на свободу і безпеку) Конвенції про захист прав людини і основних свобод.

Правозахисник також опублікував копію листа з ЄСПЛ, в якому йдеться про те, що уряду РФ надається час до 16 січня 2019 року для того, щоб надати письмовий висновок у справі Сенцова і відповісти на ряд важливих питань.

Як повідомляв "Апостроф", незаконно засуджений в Росії український режисер Олег Сенцов в черговому листі російської правозахисниці Зої Световойне написав, що не здається і сподівається на своє звільнення.