RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Суд відпустив скандального топ-корупціонера: названі імена нардепів, хто поручився за нього

Солом'янський районний суд Києва обрав колишньому керівнику Державної фіскальної служби Мирославу Продану запобіжний захід у вигляді особистої поруки.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Таке рішення в ніч на 4 грудня оголосила суддя Ірина Усатова, вийшовши з нарадчої кімнати. Вона зайшла в неї близько 23:00 3 грудня.

Продану заборонили змінювати місце проживання і зобов'язали носити електронний браслет.

Поручителями колишнього чиновника погодилися виступити 9 народних депутатів, семеро з яких прийшли в зал засідань. Зокрема це Максим Курячий, Вадим Денисенко, Геннадій Ткачук та Микола Паламарчук.

Раніше представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури запропонували суду взяти Мирослава Продана під варту на 60 діб, а альтернативою цьому вибрати заставу в розмірі 89 млн гривень.

Саме на таку суму, за інформацією САП, придбав майно колишній керівник Державної фіскальної служби. За словами прокурора Сергія Козачина, Продан купував нерухомість та інші активи в Україні і Туреччині, зокрема, на підставних осіб. Офіційні доходи його сім'ї за цей період і задекларовані заощадження - близько 7 млн гривень, але витрати перевищили ці суми більш ніж в десять разів.

Більш того, на думку прокурорів, Продан навмисно відправився за кордон, де ліг на обстеження в німецьку клініку, щоб уникнути викликів на допити.

У свою чергу, Продан доводив, що повернувся з ЄС в Україну 26 листопада, так як не має наміру тікати від суду і слідства. За його словами, він не хоче залишати вагітну дружину і маленьку дитину і готовий відстоювати свою невинність у суді.

У той же час адвокати екс-чиновника звинуватили прокурорів в незаконному отриманні доказів, у порушення вимог закону при виклику на допит і в плутанині, яку адвокати побачили в зібраних САП доказах.

За словами адвоката Лариси Криворучко, прокурор Козачина намагався вручити виклик на допит через СМС, інтернет-месенджери, за місцем колишньої роботи, а також родичам їх підзахисного, а також особисто продані, але менш ніж за три дні до допиту - що, на думку, адвокатів, суперечить закону.

При вивченні доказів і дебатів захист і обвинувачення Продана вдавалися до суперечок і особистих докорів.

Як повідомляв "Апостроф", 26 листопада стало відомо, що Продан повернувся в Україну.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаСуди
Теги: Суд, Продан, ДФС