RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Українському топ-корупціонера замість в'язниці суд виписав смішний штраф: фото

Заступнику вінницького прокурора Олександру Попеску, якого в квітні спіймали на хабарі у 5 тисяч доларів, судпризначив покарання у вигляді штрафу у 25 тисяч гривень.

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура в Facebook.

Згідно з повідомленням, 4 квітня заступника прокурора визнали винним в отриманні неправомірної вигоди та засуджено за зловживання впливом за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України разом із адвокатом та посередником.

Судом їх визнано винними та кожному призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі максимальної суми, передбаченої санкцією цієї статті – 25 500 грн.

Встановлено, що до заступника прокурора Вінницької області в інтересах заявника звернувся посередник із проханням вплинути на процесуальних керівників у кримінальному провадженні щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки.

Заступник прокурора області пообіцяв вплинути на процесуальних керівників за грошову винагороду у розмірі 5 000 дол. США, які запропонував передати через адвоката.

11 квітня його було затримано під час передачі коштів адвокатом у його помешканні.

Повідомляється, що Попеско затримали 11 квітня в його власному приватному помешканні. СБУ тоді встановило, що посадовець вимагав шість тисяч доларів США за вирішення питання стосовно закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 гектарів земель сільськогосподарського призначення в одному із районів Вінниччини.

Як повідомляв "Апостроф", 29 листопада у Києві затримали адвоката, який пропонував 30 тисяч доларів хабара працівнику прокурати.