RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​У США суд виніс вердикт проти екс-адвоката Трампа: він прикривав його справи з Москвою

Суд в Нью-Йорку засудив колишнього адвоката президента США Дональда Трампа Майкла Коена до трьох років тюремного ув'язнення.

Про це повідомляє CNN.

Відбувати покарання він почне 6 березня 2019 року.

Раніше Коен визнав себе винним в ухиленні від сплати податків, порушенні правил фінансування політичних кампаній і дачі неправдивих свідчень у Конгресі з приводу будівництва хмарочоса "Трамп-тауер" у Москві.

Майкл Коен кілька років був адвокатом і довіреною особою Дональда Трампа. Навесні 2018 року проти нього порушили кілька кримінальних справ; Трамп звільнив його. У серпні Коен пішов на угоду зі слідством і визнав провину.

За словами адвоката, в 2017 році він заявив конгресменам, що розслідував передбачуване російське втручання у вибори, що проект був згорнутий в січні 2016 року. Насправді це сталося тільки в червні - коли Трамп уже був єдиним претендентом на роль кандидата від республіканців.

В ході переговорів Коен нібито відправив лист прес-секретарю президента РФ Володимира Путіна і розмовляв з його помічником.

Коен заявив, що збрехав, щоб відповідати "політичному меседжу" Трампа і зберегти йому лояльність. Трамп в суді згадувався не по імені, а як "особа №1", відзначає Associated Press.

У свою чергу, Дональд Трамп назвав Коена "слабкою людиною" і заявив, що той бреше, щоб знизити собі термін ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", розслідування спецпрокурора США Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, підтвердило, що, принаймні, 14 осіб із близького оточення президента США Дональда Трампа контактували з Росією протягом виборчої кампанії, а також інавгурації.