RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Маріуполі триває суд над бойовиком-бізнесменом, який вбивав українських бійців: фото і відео

У Маріуполі 13 грудня судять Романа Джумаєва, який воював на Донбасі на боці бойовиків так званої ДНР.

Фото і відео з засідання опублікувала на своїй сторінці в Facebook волонтер Галина Однорог.

Відомо, що Джумаєв тримав в місті кіоск, через який у нього стався конфлікт з поліцією. Волонтер розповіла, що свідки помітили, як невідомі заносять в кіоск мішки. У результаті на місце були викликані поліцейські і представники міськвиконкому. З'ясувалося, що документів на кіоск у Джумаева немає, і торгову точку демонтували за допомогою крана. В цей час приїхав господар кіоску в супроводі групи своїх друзів.

"Господар кіоску разом зі своїми друзями вирушив на звалище по вул. Мухіна, куди звозять всі МАФи і інші торгові об'єкти, що потрапили під арешт. Уже на звалищі Джумаєв почав конфлікт з поліцейськими, під час якого він дістав газовий балончик і бризнув в очі поліцейському, одному з ветеранів АТО і Галині Однорог", - пише 0629.

Відомо, що Джумаєв - колишній учасник проросійського бандформування "Пятнашка", якого раніше затримували в районі Мар'їнки. Над ним уже проходив суд за участь у війні на Донбасі на боці бойовиків, але судді не приходили на суди і Джумаєва відпустили.

Як повідомляв "Апостроф", в листопаді суд продовжив на 2 місяці арешт бразильця Лусваргі, підозрюваного в участі в терористичній організації на Донбасі. Бойовик був затриманий 4 травня в Києві.