RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

​Суддів хтось дуже підганяв: з'явилися нові подробиці у скандальному "поверненню" Насірова

Главу державної фіскальної служби Романа Насірова звільнили законно.

Про це повідомляє видання Zn.ua, посилаючись на власні джерела.

"В уряді вказують на тривалу відсутність описової частини рішення суду. Поки є тільки резолютивна і мотивувальна частини, а деталізації підстав (описової частини) немає. Очевидно, як кажуть посадовці, суддів хтось дуже підганяв після затяжної паузи. Нарешті, відсутність повного тексту судового рішення не дає можливості повноцінно підготуватися до його оскарженню в апеляційному порядку, а текст цей очікують ближче до кінця місяця", - йдеться в повідомленні.

Також у виданні привели ключові юридичні аргументи.

"Кабмін вважає лист-підтвердження посольства Великобританії достатнім доказом наявності другого громадянства. Другим аргументом є той факт, що рішення Комісії з питань вищого корпусу державної служби є достатньою підставою для подальшого звільнення Насірова. Навіть більше, новий Закон" Про центральні органи виконавчої влади »не передбачає подання прем'єр-міністра (частина 1 стаття 19 Закону України "Про ЦОВВ")", - пише Zn.ua.

Також у виданні зазначають, що саме такі аргументи лягли в основу розпорядження Кабміну від 31.01.18 року №35 про звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС у зв'язку з втратою права на державну службу або обмеження внаслідок набуття ним громадянства іншої держави (пункт 2 Чачть 1 стаття 84 Закону "Про державну службу"). Крім цього, ще одним урядовим розпорядженням від 31.01.18 року - №120 - визнано такою, що втратила чинність, розпорядження Кабінету Міністрів України від 03.03.17 року №134 про відсторонення Романа Насірова від виконання повноважень на посаді глави ДФС.

"Безумовно, ці складні юридичні заморочки мають в своїй основі ключової факт, яким оперує Кабмін: Роман Насіров має друге громадянство (Великобританії), і тому не може очолювати "королівство фіскалів". Крім цього, члени уряду вважають правомірною процедуру звільнення екс-податківця, що підтверджено законодавчими нормами", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", українці продовжують обговорювати резонансне рішення суду Києва, який відновив Романа Насирова на посаді голови Державної фіскальної служби України.