RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Став відомий вирок суду для важливого посібника окупантів в Криму

Голосіївський районний суд Києва засудив до п'ятирічного терміну ув'язнення з випробувальним періодом в один рік колишнього "заступника голови Севастопольської міської держадміністрації" Олега Кизименка.

Про це йдеться у вироку суду від 26 грудня, розміщеному в Єдиному реєстрі судових рішень.

Суд встановив, що Кизименко вчинив навмисні дії з метою зміни державного кордону України. Зокрема, після початку анексії Криму в 2014 році він зайняв посаду "заступника адміністрації міста Севастополя", підконтрольної Російської Федерації.

"Усвідомлюючи факт окупації території Автономної Республіки Крим збройними силами Російської Федерації, погодився на вищезазначену пропозицію і фактично продовжував здійснювати обов'язки заступника голови Севастопольської міської адміністрації з питань забезпечення життєдіяльності міста Севастополя", - йдеться в рішенні суду.

Також екс-чиновника звинувачують в участі в створенні російських органів влади на півострові, а також організації військового параду в анексованому Севастополі 9 травня 2014 року. Слідство встановило, що з 10 квітня по 13 травня 2014 року Кизименко як мінімум чотири рази брав участь в засіданнях підконтрольної РФ "адміністрації" Севастополя.

У рішенні суду йдеться, що обвинувачений свою провину в інкримінованих злочинах визнав в повному обсязі. Суд також визнав його провину доведеною.

При винесенні рішення суддя врахував те, що у Кизименко на утриманні знаходяться непрацездатна мати і сестра, яка має інвалідність першої групи, відсутність у нього негативних характеристик з місця роботи, судимостей і довідок від нарколога і психіатра, а також наявність державної нагороди. Також судом враховано факт каяття обвинуваченим.

Таким чином суд визнав його винним і призначив п'ять років ув'язнення, проте тут же звільнив Кизименко від відбування покарання з випробувальним терміном на один рік. У цей період йому заборонено залишати територію України без погодження з уповноваженими органами, також доручено повідомляти ці ж органи про зміну місця проживання.

Крім цього, Ігоря Кизименко зобов'язали сплатити витрати на проведення експертиз (1144 і 2574 гривні) на користь держави.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Сімферополі знайшли мертвим екс-голову Центрального райсуду Сімферополя Віталія Михайлова, який пов'язаний зі "справою 26 лютого" з масового затримання активістів Криму.