RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Екс-міністра Януковича, що ламав носи депутатам, звинувачують в серйозному злочині

Екс-міністру оборони часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитру Саламатіну оголошено про підозру в участі у злочинній організації, яка вчинила дії спрямовані на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ.

Про це повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ оголошено підозру колишньому Міністру оборони України Саламатіну Д.А. про участь у складі злочинної організації В. Януковича, заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання своїм службовим становищем та вчинення державної зради в інтересах Російської Федерації, підрив обороноздатності, державної та економічної безпекиУкраїни шляхом вчинення умисних дій, спрямованих на витіснення України зі світових ринків зброї на користь РФ", - йдеться у повідомленні.

Як зазначив Генпрокурор, умисні дії Саламатіна по зриву контракту між казенним підприємством "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О.О. Морозова", державним підприємством "Антонов" та державним підприємством "СЗТФ "Прогрес" та Міноборони Республіки Ірак на постачання, ремонт, обслуговування військової техніки призвело до збитків України на 560 млн. доларів США.

Відомо також, що сьогодні, 14 січня, Саламатін мав з’явитися на допит до Генеральної прокуратури.

Нагадаємо, Саламатін був міністром оборони в 2012 році. 8 лютого 2012 він змінив на посту Михайла Єжеля. 24 грудня 2012 року він був звільнений в зв'язку з відставкою Кабінету Міністрів.

25 грудня 2012 року Саламатін був був призначений радником Віктора Януковича.

Крім того, Саламатін за часів Януковича очолював державні компанії "Укрспецекспорт" та "Укроборонпром". Також обирався нардепом від Партії регіонів у 2006-2007 роках. В Україні Саламатін жив з 1999 року, раніше він був громадянином Росії і працював у комерційних структурах в Москві.

Екс-міністр відомий тим, що брав активну участь в бійках у Верховній Раді. Справжня слава знайшла Саламатіна після звірячої бійки у Раді під час ратифікації Харківських угод. Тоді в запалі парламентської боротьби він переламав ніс депутату від НУНС Володимир Карпуку і увірвався до Президії Ради з криком "А ну с*ки, бл*!".

Як повідомляв "Апостроф", суд дозволив затримання колишнього міністра оборони України Михайла Єжеля, обвинуваченого в розтраті 43 млн гривень державних коштів.