RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Адвокат розповів про фальсифікації НАБУ у справах Мартиненко і "Східного ГЗК"

НАБУ сфальсифікував справу про збитки "Східного гірничо-збагачувального комбінату", в якому фігурував Микола Мартиненко.

Про це повідомила прес-служба колишнього депутата з посиланням на адвоката Петра Бойка, передає gazeta.ua.

Адвокат вважає, що в справі НАБУ проти Мартиненка не говориться про будь-які збитки, завдані державі.

"НАБУ сфабрикував звинувачення за допомогою сумнівною приватної фірми, яка навіть не пройшла перевірку якості послуг. Причому в темі поставки уранової сировини НАБУ придумало абсурдне формулювання ... Спочатку НАБУ звернулося до державних аудиторів. Але вони двічі відповіли, що збитків по роботі Східного ГЗК немає . Тобто, справу треба було закривати. Однак НАБУ йде в приватну фірму "Профі-сервіс", яка малює для НАБУ те, що вони хотіли почути. Фірма придумала "ноу-хау" в судові експертизи - визначення "втрачені активи", і на ньому будується все обвинувачення. Якщо і є десь втрачені активи, то тільки в зв'язку із захопленням Криму російськими окупантами. Тут же - це абсурд, будь-який платіж можна назвати "втраченим активом", - сказав він.

На думку адвоката, справа проти Мартиненка мала бути закрита за відсутністю складу злочину.

"НАБУ пішло на підміну понять і процесуальне шахрайство. Інакше розпіарену справу довелося б закривати ще на етапі слідства ... Очікуємо нових інформаційних атак. НАБУ буде намагатися дискредитувати експертизи з боку захисту".

У прес-службі колишнього депутата вважають, що за допомогою "справи Мартиненко" директор НАБУ Артем Ситник намагається заробити собі політичної ваги.

"Директор НАБУ кілька років піарився на фейковий справі, а тепер Ситник сподівається втекти від кримінальної відповідальності і отримати депутатський імунітет. Але йому доведеться відповідати перед законом за всі зловживання", - заявили у екс-депутата.