RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Савченко і Рубана випустили з-під арешту: опубліковані відео з суду

Підозрювану в організації теракту нардепа Надію Савченко, а також другого фігуранта цієї справи Володимира Рубана суд в ніч на 16 квітня випустив з-під варти.

Відповідне відео опублікувала на своїй сторінці в Facebook сестра Савченко Віра.

Надію відпустили, оскільки закінчився термін її арешту.

Також відео з суду з промовою Савченко опублікувала представниця видання "Країна" Світлана Крюкова.

"Я не втікаю за кордон, як гарантували прокурори. Я не втікаю з України, бо я герой України і для мене Україна не пусте слово. Я виборола собі волю, я буду боротись за Україну до переможного кінця і Україна переможе владу Порошенка, прокурорів, Матіоса, Луценка. Всіх тих паску... всіх тих нечесних людей, які вершили своє безчесне правосуддя. Я залишаюсь в залі. Не справедливо просидівши рік в Україні, не в Росії, помітьте. Я докажу свою невину, я виграю в цьому суді. Але тепер нам спішить нікуди. Тому, будь ласка, починаймо по процесу, спокійно і до упора. Треба 6 суток - я можу не спати 6 суток, у полоні перевіряла", - сказала Савченко.

Нагадаємо, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Надії Савченко.

Як повідомляв "Апостроф", в січні 2019 року голова ГПУ Юрій Луценко заявив, що Надія Савченко дійсно готувала теракти в центрі Києва, а її спільник Володимир Рубан є агентом ФСБ.