RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв гучне рішення по ПриватБанку: реакція НБУ

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною націоналізацію ПриватБанку в грудні 2016 року.

Таке рішення було прийнято 18 квітня, передає "Радіо Свобода".

У свою чергу Національний банк України заявив, що оскаржить це рішення. Таким чином рішення не вступило в законну силу.

"Ми продовжимо доводити законність дій і прийнятих рішень регулятора в апеляційній інстанції. Раз звертаємо увагу, що породжена судовими рішеннями правова невизначеність підриває фінансову стабільність", - повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

У НБУ відзначили, що запропонують Раді з фінансової стабільності звернутися до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО), Кабінету міністрів України з приводу подібних судових практик, що завдають шкоди міжнародному іміджу України.

"Міжнародні партнери України неодноразово наголошували на тому, що націоналізація "Приватбанку" була важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності. Рішення про виведення неплатоспроможного "Приватбанку" за участю держави приймалося відповідно до норм чинного законодавства, було підтримано РНБО і урядом України з метою забезпечення фінансової стабільності та збереження коштів громадян", - зазначила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", Колишній директор Феодосійської нафтобази Андрій Химченко відсудив у ПриватБанку $ 5,3 млн (158,9 млн грн).