RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Суд в Києві зупинив перейменування УПЦ (МП)

Окружний адміністративний суд Києва призупинив дію наказу Міністерства культури України про обов'язкове перейменування Української Православної Церкви (Московського патріархату).

Про це повідомляє прес-служба суду.

Як наголошується, суд задовольнив заяву Київської митрополії УПЦ про забезпечення позову у справі про скасування наказу Міністерства культури, оскільки "невжиття таких заходів може суттєво ускладнити або зробити неможливим відновлення порушених або оспорюваних прав або інтересів позивача".

"Крім того, на думку суду, реалізація на даний час (до вирішення справи по суті) оспорюваного акту та вчинення на його виконання дій може призвести до невиправданого втручання держави у сферу діяльності релігійної організації як юридичної особи", - додають у прес-службі.

При цьому, в суді підкреслили, що прийняття дій щодо забезпечення позову не має на увазі остаточного вирішення спору про перейменування, оскільки вони спрямовані лише на збереження існуючого стану справ до закінчення розгляду справи по суті.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", 20 грудня 2018 року Верховна Рада України прийняла закон, що зобов'язує УПЦ (МП) в своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви.