RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Що не так з обранням глави Вищого антикорупційного суду: ексклюзивні подробиці

У Києві 7 травня ніяк не можуть обрати главу Вищого антикорупційного суду, так як під час голосування жоден кандидатів не набирає потрібної кількості голосів.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" Марина Шашкова.

При повторному голосуванні 15 голосів набрав Олег Павлишин (раніше працював суддею Апеляційного суду Львівської області) та 16 голосів - Олена Танасевич (екс-суддя Печенізького районного суду Харківської області). 7 чоловік від голосування утрималися.

В даний час членами антикорупційного суду є адвокати і судді. Конфлікт з обранням глави виник на рівному місці: адвокати не хочуть, щоб посаду голови суду і його заступника займали тільки судді. Можливий компроміс - один суддя, один адвокат. Але поки досягти його не виходить, так як посаду глави хоче зайняти Павлишин, а посаду заступника - Віктор Маслов (працював в Тростянецькому райсуді Сумської області). Адвокатів такий розклад не влаштовує.

Як повідомляв "Апостроф", 11 квітня президент Петро Порошенко своїми указами від 11 квітня призначив суддів Вищого антикорупційного суду і Апеляційного вищого антикорупційного суду.