RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Суд повністю виправдав мера Одеси у справі Краян: фото і подробиці

Суд виправдав мера Одеси Геннадія Труханова по "справі Краяна", що стосується покупки будівлі для "Нової мерії".

Про це повідомляє Думська.

Так, прокуратура просила покарати мера дванадцятьма роками в'язниці з конфіскацією майна. Крім того, на лаві підсудних опинилися і заступник Труханова і чиновники мерії.

Так, для його заступника, Павла Вугельмана просили призначити 11 років, Олексію Спектору, Володимиру Родіонову і Василю Шкрябаю - по 10 років (також з конфіскацією майна). Бізнесменам Ігорю Кравченку, Петру Загодиренку і Галині Богдановій, які проходили обвинуваченими у справі, прокуратура просила також призначити реальний термін - 11, 10 і 7 років з конфіскацією майна.

Уже ввечері в суд з'явився Михайло Саакашвілі. У коридорі - тиснява, крики і метушня. Поліції довелося оточити зал. У підсумку, поліція вигнала Саакашвілі з залу суду. Приміщення, де зачитували вирок, зачинили зсередини, щоб активісти не могли прорватися.

"Я вдячний одеситам за розсудливість. За довіру, мудрість і підтримку, завдяки яким між нескінченними засіданнями ми будували парки і зводили школи, ремонтували дороги і комунікації. Все це - наша спільна заслуга", - заявив Геннадій Труханов.

"Сьогоднішній виправдувальний вирок - це не перемога мера, міської влади або депутатів, це - перемога одеситів! Робота, яку веде міська влада на чолі з мером Геннадієм Трухановим - ефективна, продуктивна і затребувана", - сказав кандидат у народні депутати України по Київському району Дмитро Танцюра.