RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Скандальний український суддя-утікач "засвітився" в Молдові: опубліковано відео

У Молдові помітили скандально відомого українського суддю Миколу Чауса, який, незважаючи на звинувачення у хабарництві, прогулювався з охоронцем вулицями Кишинева.

Відповідне відео опубліковано в YouTube.

На кадрах видно, що Чауса було захоплено зненацька під час розмови по мобільному телефону, стоячи на вулиці. Поруч з ним був охоронець. На відео журналіст цікавиться: "Як у вас справи? На якому етапі суду ваша справа? Бачу, у вас охорона". Однак коли Чаус побачив зйомку, то різко розвернувся і пішов в інший бік. При цьому, на питання журналіста він так і не відповів.

Нагадаємо, Чаус був суддею Дніпровського райсуду Києва і приймав рішення проти активістів Автомайдану за сфальсифікованими справами. Крім цього, Чаус прийняв рішення про зняття з розшуку і заборону проводити слідчі дії стосовно екс-соратника колишнього президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка.

У 2016 році детективи НАБУ викрили Чауса в отриманні 150 тисяч доларів хабара. Ці гроші знайшли в двох скляних банках, які суддя особисто закопав у дворі власного будинку. Коли ж Чауса вирішили заарештувати, він миттєво втік з України. Його оголосили в міжнародний розшук.

У 2017 році Чаус здався правоохоронцям в Молдові. Відразу після цього Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про намір вимагати, щоб суддю видали Україні для проведення досудового розслідування. Однак адвокат Чауса заявляв, що буде домагатися його політичного притулку в Молдові.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ГПУ прийняла важливе рішення по суддях скандального київського суду.