RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Гладковський виступив із жорсткою заявою проти журналістів із приводу суду

Подільський районний суд Києва не може приступити до розгляду справи за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації Ігоря Гладковського до ГО "ТОМ 14", журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової з причин постійної заміни адвокатів відповідачами.

Зокрема у відповідачів ще до початку розгляду справи по суті заявлено вже 5 адвокатів, жоден з яких не зміг прибути на судове засідання, яке мало відбутися 7 серпня.

Про це йдеться у блозі Ігоря Гладковського на сайті "Кореспондент".

На думку Гладковського, якість судового процесу залежить не лише від роботи судової системи, але й від конкретної поведінки учасників процесу та їх представників, яка "не тільки не сприяє встановленню істини у справі, а свідомо використовується для неприпустимого маніпулювання судом та створення перешкод опоненту".

"Можна констатувати відверте затягування розгляду справи з причин неналежної поведінки адвокатів відповідачів та самих відповідачів у справі за позовом про захист честі, гідності і ділової репутації… Як інакше можна сприймати ситуації із перманентною заміною адвокатів відповідачів у справі та відкладення слухання справи судом; подання адвокатами відповідачів абсолютно необґрунтованих клопотань про відвід головуючому судді Гребенюку В.В. у справі з мотивів, увага, незадоволення вказаним суддею клопотань відповідачів, що за думкою адвокатів свідчить про упередженість судді у розгляді справи; безпідставне ігнорування всіма адвокатами заздалегідь призначеного судового засідання у справі", - зазначається в заяві Ігоря Гладковського.

Він вважає таку поведінку відповідачів в особі адвокатів та їх клієнтів – журналістів абсолютно неприйнятною і такою, що однозначно свідчить про зловживання процесуальними правами.

"Така ганебна поведінка не може залишатися поза увагою суду, громадськості, юридичної спільноти та неодмінно має стати предметом дисциплінарного провадження стосовно вказаних адвокатів", - наголосив Ігор Гладковський.

4 березня Ігор Гладковський подав в Подільський районний суд м. Києва позов про захист честі, гідності та ділової репутації до журналістів Дениса Бігуса та Лесі Іванової у зв‘язку з неправдивою інформацією, оприлюдненою ними в так званому "журналістському розслідуванні" на каналі Bihus info.

Було проведено п‘ять підготовчих засідань, 12 червня в зв‘язку з черговим відхиленням клопотань представників журналістів, адвокатом Д. Бігуса Масі Наємом було заявлено клопотання про відвід судді В. Гребенюк. 2 липня це клопотання було відхилене.

Чергове засідання суду було призначено на 7 серпня, але у зв‘язку з неявкою представників відповідачів у ньому було оголошено перерву до 9 вересня.