RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Пройди детектор": в соцмережах був запущений флешмоб за мотивами елітного відпочинку директора НАБУ

Суд в Рівненській області розглядає справу про елітний відпочинок директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, а блогери в соцмережах тим часом закликають обвинуваченого пройти тест на детекторі брехні.

Про це пише "Обозреватель".

Після засідання суду, яке перенесли через неявку свідків від обвинуваченого, Ситник прокоментував відпочинок з дорогим алкоголем і квадроцикламі. Він заявив, що сам заплатив за відпочинок на мисливській базі, але доказів цього не надав.

У протоколі допиту свідка відпочинку директора НАБУ йдеться, що він відпочивав в цьому угідді в Рівненській області 5 разів, і кожен відпочинок коштував по 100 тисяч гривень. Ситник стверджує, що платив він сам, але "чеки загубив".

Користувачі соцмереж вимагають від нього пройти перевірку на детекторі брехні, щоб з'ясувати обставини справи. Блогери розмістили пости з хештегом # Пройдидетектор, в яких обурилися непереконливими виправданнями директора НАБУ.

Артем Ситник не прибув на виклики поліції і отримав адмінпротокол про корупцію прямо на трасі під Полтавою. 9 липня Генпрокуратура провела слідчі дії на території мисливської бази, де відпочивав Ситник, а вже 12 липня справу передали до суду. Стаття, яку інкримінують керівнику антикорупційного органу (ст. 366-1, декларування недостовірної інформації), передбачає до 5 років ув'язнення.