RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Богдан подав до суду на відомих журналістів: всі подробиці скандалу

Керівник Офісу президента України Андрій Богдан подав проти журналістів позов про захист честі, гідності та ділової репутації.

Про це йдеться на порталі Судова влада України.

Заява була подана до Шевченківського районного суду Києва 20 серпня. Відповідачами за позовом виступають автори програми "Схеми" Валерія Єгошина, Максим Савчук та Наталія Седлецька і Національна суспільна телерадіокомпанія України.

Богдан вимагає спростувати недостовірну інформацію з приводу себе, нібито він у 2018 році-початку 2019 року перетинав білоруську повітряну ділянку кордону 11 разів, а в російський аеропорт Внуково прилітав 3 рази.

"Я двічі намагався врегулювати спір мирним шляхом за допомогою письмових вимог в позасудовому порядку, вказавши журналістам на хибність їхніх тверджень", - зазначив Богдан.

Він також приєднав до позову копію відповіді ДПСУ щодо своїх пересувань, про які писали журналісти. Судячи з неї, Богдан перетинав український кордон в напрямку Росії та Білорусі всього двічі.

За його словами, журналісти були ознайомлені з відповіддю ДПСУ, але не стали спростовувати опубліковану інформацію. При цьому НСТУ заявила, що не несе відповідальності за матеріали передачі "Схеми", і таким чином відповідачем може стати "Радіо Свобода", як виробник медіапродукту. В "Радіо Свобода" в свою чергу заявили, що володіють достатньою базою доказів, щоб підтвердити інформацію розслідування "Схем".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соцмережах бурхливо обговорили реакцію партії "Слуга народу" на образу її представником Максимом Бужанським журналістки Ольги Духнич.Бужанський назвав журналістку "тупою вівцею".