RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Мотор Січ" підозрюють в роботі на Росію: деталі нового скандалу

Служба безпеки України веде розслідування у справі про про можливу підготовку диверсії і державної зради на підприємстві "Мотор Січ".

Про це йдеться у відповіді на запит "Економічної правди".

"Здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених частинами 1 статті 14, статті 113 і частини 1 статті 111 Кримінального кодексу України, а саме за фактом готування до вчинення диверсії - дій, спрямованих на руйнування акціонерного товариства "Мотор Січ" як об'єкта, що має важливе народногосподарське та оборонне значення, а також надання представниками АТ "Мотор Січ" допомоги Російській Федерації в проведенні підривної діяльності проти України шляхом поставки продукції військового призначення та подвійного використання", - йдеться в документі.

Інших деталей СБУ не повідомляє, посилаючись на таємницю слідства.

Санкція за вказаними статтями передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Раніше в липні Антимонопольний комітет почав розгляд справи про покупку держпідприємством "Укроборонпром" і офшорною компанією Skyrizon Aircraft Holdings Limited акцій компанії "Мотор Січ".

Пізніше співробітники Служби безпеки України з'ясували, що група компаній "Мотор Січ" протягом двох років фінансувала діяльність бойовиків так званої ДНР.

В кінці серпня американське видання Wall Street Journal повідомило, що помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон намагається перешкодити Китаю отримати контроль над українською компанією "Мотор Січ".