RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Немає відповіді: адвокат вказав на цікавий момент в справі Пашинського

У справі про арешт екс-депутата Сергія Пашинського досі нема відповіді на питання як саме було відновлено справу та чи були підстави для обрання безальтернативного запобіжного заходу для політика.

Про це в своїй колонці на "Ліга" пише адвокат юрфірми "Ильяшев и Партнеры" Антон Прийма.

Юрист відзначає, що за кримінально процесуальним законом, "не так вже й просто скасувати процесуальне рішення органу досудового розслідування. Особливо, якщо дане рішення було прийнято з урахуванням законних вимог і інтересів осіб - учасників даного інциденту".

За його словами, згідно з нормами Кримінально процесуального кодексу України скарга на постанову про закриття кримінального провадження може бути подана протягом десяти днів з дня отримання особою її копії (ч. 1 ст. 304 КПК України). Адвокат додає, що законодавство передбачає чіткий і обмежений механізм винятків подачі скарги у разі пропуску терміну.

Постанова про закриття кримінального провадження у зв'язку з відсутністю в діях Сергія Пашинського і В'ячеслава Хімікуса складу кримінальних правопорушень була ухвалена Генпрокуратурою 26 липня 2017 року.

7 жовтня 2019 року Печерський районний суд Києва обрав Сергію Пашинському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці, до 4 грудня, без можливості застави.