RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Справа Шеремета: суд прийняв резонансне рішення щодо Юлії Кузьменко

Апеляційний суд Києва ухвалив жорстке рішення в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, відмовившись задовольнити апеляцію адвокатів на арешт підозрюваної Юлії Кузьменко, залишивши її під вартою на найближчі два місяці.

Про це стало відомо за результатами засідання суду у вівторок, 24 грудня.

Зокрема, розглянувши скаргу захисту на запобіжний захід у вигляді утримання під вартою Юлії Кузьменко, Апеляційний суд Києва ухвалив рішення залишити без змін рішення Печерського суду Києва.

Це при тому, що в ході судового засідання адвокат лікаря і волонтера Юлії Кузьменко, заявив, що на момент злочину вона була вдома з родиною.

"О 5:00 ранку 19 липня Кузьменко з дитиною і чоловіком повертається (з відпустки - прим. ред.). Вранці 20-го вона перебуває вдома і проводить час з сином", - сказав адвокат.

Пізніше суд вирішив заслухати колишнього чоловіка волонтера Дмитра Кузьменка, з яким підозрювана в 2016 році знаходилася в шлюбі.

"Якщо мова йде про ніч з 19 на 20 (липня 2016 року - прим.ред.). Вона беззаперечно, без всяких сумнівів знаходилася вдома", - відповів він.

Після оголошення рішення, судді мовчки вийшли із залу засідань під крики: "Ганьба".

Як повідомляв "Апостроф", на попередньому судовому засіданні 20 грудня група підтримки Юлії Кузьменко та її адвокат Владислав Добуш відмовилися залишати приміщення суду після того, як засідання перенесли на 24 грудня. Спецназівці тоді почали "зачищати" приміщення суду.