RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Наркотики зіпсувалися: в Одесі суд закрив справу про масштабну контрабанду, відео

Суд закрив справу про контрабанду 3 тонн марихуани під виглядом бананів: злочинців не знайшли, наркотики зіпсувалися і були спалені.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на видання "Думська".

Контрабанда була виявлена ще в 2000 році в Іллічівському морському рибному порту. Наркотик знаходився на борту судна Tropical Land, що прибуло з Румунії - в ящиках з-під бананів. Вантаж був відправлений колумбійської фірмою PROMOTORA BANANERA SA.

Справу закрили на підставі п. 3-1, ч. 1 ст. 284 КПК України - у зв'язку з тим, що не вдалося встановити особу, яка вчинила кримінальне правопорушення, і закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності.

"В ході допитів в якості свідків капітана і членів екіпажу теплохода Tropіcal Land і представників фірми Dole (американська транснаціональна корпорація, найбільший в світі виробник фруктів і овочів, - ред.) Їх причетність до скоєння даного злочину не встановлено", - наголошується в грудневому визначенні слідчого судді Анатолія Деруса.

Слідством також встановлено, що теплохід Tropіcal Land не обладнаний пристосуваннями для приховування предметів контрабанди, а наркотичні засоби були заховані безпосередньо серед бананів. Члени екіпажу теплохода у вантажно-розвантажувальних роботах участі не брали.

Марихуана всі ці роки лежала в камері схову речових доказів УСБУ. Ще в 2002-му році фахівці встановили, що умови там не підходять для зберігання наркотиків, і вони зіпсувалися. Багато років борці з наркоторгівлею добивалися дозволу на знищення товару, але отримали його тільки цієї весни - відповідну ухвалу виніс в травні все той же суддя Дерус.

Саме ці наркотики 18 грудня урочисто спалили в присутності великої кількості працівників ЗМІ на північній околиці Одеси.

Як повідомляв "Апостроф", 18 жовтня в Києві співробітники правоохоронних органів затримали автомобіль, в якому перевозилося значна кількість заборонених наркотичних речовин.