RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Суд прийняв рішення щодо затриманого "організатору" банди, яка вбила Гандзюк: відео

Печерський районний суд Києва взяв під варту на два місяці без можливості внесення застави Ігоря Павловського, обвинуваченого в приховуванні злочину проти Катерини Гандзюк, за іншою підозрою, яка полягає в створенні злочинної організації і незаконному зберіганні зброї.

Про це повідомляє Громадське.

За даними слідства, Ігор Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їх майна, масовими заворушеннями на замовлення.

У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох автомобілів двох активістів Олександра Цегельника і Юрія Марудова в квітні 2018 року і масові заворушення у Олешківської районної ради в травні того ж року, коли депутати намагалися висловити недовіру Олені Кравченко-Скалозуб - тодішньому голові райради. Також, за даними слідства, під час обшуків в будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

Адвокати Павловського кажуть, що підозру необгрунтовано, нібито слідство не надало чітких доказів причетності фігуранта до цих злочинів. Також вони відзначили, що їх підзахисний хворіє і не може ходити без милиць. Адвокати також стверджують, що зброя, яку знайшли у Павловського в будинку, йому підкинули.

Сам підозрюваний підтримав своїх адвокатів.

Нагадаємо, напад на Гандзюк відбувся вранці 31 липня в Херсоні. Її облили сірчаною кислотою біля під'їзду власного будинку. Як сказала пізніше сама дівчина, на неї вилили літр кислоти. Опіки - більше 30% тіла, уражено було око, обличчя, голова, спина і рука. Її доставили в Київський опіковий центр, дали державну охорону. За два місяці Гандзюк перенесла 11 операцій. Але, незважаючи на всі спроби вижити, Гандзюк це не вдалося. 4 листопада 2018 роки вона померла в лікарні.

Як повідомляв "Апостроф", суд в Києві розлютив мережу рішенням по Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Раніше Мангер придумав хитрість для затягування справи і двічі відмовився давати свідчення. Спочатку Мангер як підозрюваний відмовився дати свідчення під час допиту 15 лютого. Вдруге - 20 лютого.