RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Зайцева хоче скасувати вирок: фото і перші деталі суду по страшній ДТП в Харкові

У п'ятницю, 3 квітня, Верховний суд розгляне касаційні заяви адвокатів Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, які були фігурантами трагічної ДТП в Харкові і зараз відбувають покарання в 10 років в колоніях.

Про це повідомляє "Суспільне".

Верховний суд забезпечить відеоконференцію з Київським судом Харкова, де будуть свідчити сім'я потерпілих Берченко, а також свідок Лариса Фабріс.

Адвокат Зайцевої подав клопотання про розгляд скарги без їх участі. На засіданні присутній захисник Геннадія Дронова, засуджений буде свідчити по відео з колонії.

Захисник сім'ї постраждалих стверджує, що Зайцева має намір скасувати свій вирок через Верховний суд і закрити справу.

"Змінилася позиція Зайцевої, вона вже не визнає свою провину. На першій інстанції вона повністю погоджувалася. На етапі другого розгляду, апеляційного, вона сказала, що більше вина за Дроновим - 70%, а 30% за нею. А зараз вже на етапі касаційного розгляду вона взагалі не бачить у своїх діях складу злочину, тому вважає, що стосовно неї кримінальне виробництво має бути закрито", - повідомила адвокат.

Як повідомляв "Апостроф", раніше суд розглянув касаційні скарги Олени Зайцевої та Геннадія Дронова, які були визнані винними в загибелі шести осіб в результаті ДТП в Харкові в 2017 році, і призначив засідання по ним на квітень.