RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Суд над Порошенком: фото, відео і всі подробиці

У четвер, 18 червня, Печерський районний суд Києва планував розглянути клопотання про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, народному депутату Петру Порошенку. Зрештою суд перенесли на 1 липня.

"Апостроф" стежив за всім в онлайн трансляції.

Офіс генпрокурора буде наполягати на арешті Порошенка з альтернативою внесення застави. Засідання має відбутися о 15:15.

16:30 Суд відклав розгляд питання про обрання запобіжного заходу Петру Порошенку. Наступне засідання відбудеться 1 липня о 14.00.

15:58 Порошенко в залі суду:

15:10 Порошенко прибув до суду.

14:05 Під стінами Печерського районного суду за годину до прибуття туди Порошенка почався мітинг його прихильників.

Біля мікрофона нардеп Софія Федина. Вона попросила протестувальників пропускати тролейбуси. Рух для автомобілів по вулиці Володимирській від пам'ятника Хмельницькому в сторону Михайлівського собору - заблоковано.

Процес буде вести суддя Сергій Вовк, який в 2012 році засудив до чотирьох років в'язниці Юрія Луценка.

13:10 Адвокат Ілля Новіков заявив, що Порошенко проти перенесення засідання через похорон його батька.

"Порошенко з'явиться сьогодні в суд о 15:00 і буде заперечувати проти перенесення засідання. Похорони відбудуться в п'ятницю, 19 червня. З адвокатами за два дні ніхто не зв'язувався", - зазначив він.

12:28 Адвокати Порошенка зараз проводять брифінг.

12:08 Генеральний прокурор Ірина Венедиктова звернулася до Печерського районного суду Києва проханням про перенесення засідання з обрання запобіжного заходу колишньому президенту Петру Порошенко, заявив прес-секретар суду Віталій Чергавий.

Суд розгляне заяву Венедиктової про перенесення засідання з обрання запобіжного заходу колишньому президент Петру Порошенку на самому засіданні о 15:15.

"Такі питання вирішуються самим слідчим-суддею на самому засіданні, інакше буде порушений процесуальний порядок", - сказав прес-секретар.

За його словами, клопотання Генпрокуратури про перенесення засідання - це її право, але суд повинен розглядати такі питання в процесуальному порядку.

Відзначимо, що через суд Порошенко переніс похорон батька, які тепер відбудеться в п'ятницю, 19 червня.

Нагадаємо, 10 червня в ДБР прокурори Офісу генпрокурора за дорученням генпрокурора повідомили про підозру Порошенку. Зокрема, Порошенка підозрюють в тому, що він схилив голову Служби зовнішньої розвідки Єгора Божко до незаконному указу, а саме до призначення на посаду заступника голови СЗР скандального Сергія Семочка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Петро Порошенко назвав проект повідомлення про підозру, підготовлений йому в Державному бюро розслідувань, провокацією екс-команди Януковича.