RU  UA  EN

Неділя, 7 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Політика

Новини

Стало відомим рішення суду щодо фінансування партії Шарія

В Окружному адміністративному суді міста Києва прийняли рішення відмовити "Партії Шарія" в державному фінансуванні на суму 3,233 млн гривень.

Про це з посиланням на рішення суду повідомляє видання "Страна".

Так, партія претендувала на асигнування з держбюджету, оскільки набрала на виборах 2,23%. Однак таку законодавчу норму скасували через кілька місяців після виборів - бар'єр для державного фінансування було підвищено до 5%, таким чином, на дотації тепер можуть претендувати тільки ті політичні сили, які проходять до парламенту. Зміни були прийняті в рамках реформи НАЗК - у антикорупціонерів виникли підозри, що асигнування на політичну діяльність виділяються непрозоро.

"Партія Шарія" подала в суд на агентство, щоб отримати гроші з бюджету. Суд прийняв заяву політичної сили до розгляду 19 травня та 1 липня виніс рішення - відмовити в задоволенні позову. Аргументом рішення стало те, що "позивач не довів протиправної діяльності відповідача".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Харкові невідомі жорстоко побили прихильника "Партії Шарія". Лідер партії, блогер Анатолій Шарій заявив, що до замаху на життя потерпілого причетні Нацкорпус і Офіс президента України.