RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

З СІЗО вийшла Юлія Кузьменко, підозрювана у вбивстві Шеремета

Лікаря Юлію Кузьменко, підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, відпустили з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомляє "Українська правда".

Рішення прийняла колегія суддів Юрія Сливи, Тетяни Фрич і Володимира Мельника. Таким чином суд задовольнив клопотання захисту, який просив скасувати арешт Кузьменко.

Адвокат Кузьменко серед іншого, звертав увагу, що арешт обґрунтовують важкістю інкримінованого злочину, але це суперечить практиці Європейського суду з прав людини. Також захист говорив, що Кузьменко не може ховатися на окупованій території, як пише прокуратура, адже в такому випадку її як волонтера затримають бойовики.

Сама Кузьменко, виступаючи в суді, згадала про репресії часів СРСР і сказала, що її разом з іншими фігурантами справи переслідують для дискредитації волонтерського і ветеранського руху.

Прокурор просив не скасовувати арешт. Однак судді визнали, що ризики, на які раніше посилалися правоохоронці (втеча, перешкоджання слідству і т. ін), вже недійсні, адже розслідування завершено.

Як повідомляв "Апостроф", під час обшуків у Юлії Кузьменко 23 квітня, правоохоронці шукали вибухівку і мобільні телефони, але в підсумку вилучили сім-карти, кілька стартових пакетів і мобільний роутер. Крім того, сищиків зацікавив карабін, який офіційно зареєстрований і належить чоловікові Юлії Кузьменко. Його також вилучили.