RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Суд заарештував земельні ділянки Андрія Вавриша - "Вісник державних закупівель"

В рамках розслідування кримінального провадження ДБР проти колишнього чиновника КМДА часів Януковича, власника Saga Development Андрія Вавриша суд Полтави заарештував ділянки землі в Києві площею 43 га, на яких забудовник планував будівництво двох житлових комплексів.

Про це повідомляє сайт "Наші гроші".

Як повідомляє сайт з посиланням на рішення суду, арешт було накладено на 30 га землі на Харківському шосе в Дарницькому районі столиці, де будується ЖК "О2 Residence" і 13 га землі по вул. Набережно-Хрещатицька, де SAGA Development планує звести ЖК "Новий Поділ".

Земельні ділянки та об'єкти незавершеного будівництва є доказами у виробництві проти Вавриша, яку розслідують слідчі ДБР і ОГП. Слідчі ДБР вказують, що Вавриш "неодноразово виявляв протиправний інтерес до вказаних ділянок з метою побудови на них житлових будинків, особисто погоджував завдання на розробку детального плану території в межах, зокрема, вул. Набережно-Лугова в Подільському районі Києва, готував ділянки для їх забудови".

В рамках розслідування справи про махінації з землею під ЖК "Новий Поділ" слідство встановило, що чиновники КМДА в змові з іншими особами з метою одержання неправомірної вигоди для компаній "Saga Development" Андрія Вавриша і "Perfect Group" нардепа від ОПЗЖ Дмитра Ісаєнка, а також інших осіб, сприяють останнім в неправомірній забудові трьох ділянок площею 12,93 га по вул. Набережно-Хрещатицькій і Набережно-Луговій. Однак, цільове та функціональне призначення ділянок - громадська забудова, а забудовник зібрався будувати житловий комплекс під виглядом "багатофункціонального", що не відповідає їх цільовому призначенню. Крім того, ділянки знаходяться в межах історичного ареалу Києва. Як пишуть журналісти, з ініціативи Вавриша КМДА в 2015 замовило розробку ДПТ території, куди входять зазначені 13 га і які планують забудувати в порушення Генплану.

Що стосується арештованої ділянки землі в 30 га на Харківському шосе, слідство встановило, що мала місце змова співробітників Департаменту містобудування та архітектури КМДА з метою одержання неправомірної вигоди для себе у вигляді грошових коштів та компанії "Saga Development" Вавриша у вигляді дозволу на будівництва ЖК "О2 Residence". Ділянки, як пише видання, належать до земель оборони (6,19 га) і рекреаційного призначення (23,72 га), а будівництво на них неможливо без узгодження з Кабміном. В ході обшуків в КМДА слідством були вилучені документи, які мають ознаки підробки з метою приховати протиправні дії окремих осіб. Раніше ДБР обшукало офіс компанії SAGA Development Вавриша, якого підозрюють в незаконному отриманні права на будівництво житлових комплексів, що призвело до порушень на етапі будівництва об'єктів.

На думку журналістів Delo.ua, Андрій Вавриш є ланкою корупційного ланцюга, куди входить і екс-глава офісу президента Андрій Богдан і міністр культури, власник "Одеської кіностудії" Олександр Ткаченко.

Слідча суддя Жовтневого райсуду Полтави 31 липня наклала арешт на майже 30 га на 22 км Харківського шосе в Дарницькому районі Києва (ЖК "О2 Residence"), а також - майже 13 га на вул. Набережно-Хрещатицька у Подільському районі столиці (ЖК "Новий поділ").