RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Суд зобов'язав ДБР відкрити справу проти Ситника щодо захоплення влади - документ

Суд прийняв рішення за заявою адвоката телеведучого Дмитра Співака щодо самовільного захоплення влади директором НАБУ Артемом Ситником і зобов'язав Державне бюро розслідувань внести відповідну інформацію в ЄРДР.

У разі визнання судом Ситника винним, директору НАБУ може загрожувати тривале тюремне ув'язнення, повідомляє УНІАН.

Так, 7 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва розглянув скаргу адвоката Дмитра Співака про те, що ДБР протягом 24 годин не внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про відкриття справи за заявою Співака про правопорушення директора НАБУ Ситника. Раніше телеведучий подав заяву щодо самовільного захоплення влади Артемом Ситником і перевищення ним службових повноважень - Ситник проігнорував рішення Конституційного суду про незаконність його призначення. ДБР не внесло дані в ЕРДР і не почало досудове слідство стосовно викладених фактів порушень за ч.1 ст.109, ч.2 ст.353, ч.1 ст.364, ч.4 ст.382 КК України.

Суд прийняв рішення зобов'язати Державне бюро розслідувань внести відповідну інформацію доЄРДР. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. З цього моменту почнеться слідство у справі.

Видання зазначає, що за ч.1 ст.109, "Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, змова про вчинення таких дій", передбачено позбавлення волі на термін від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

ДБР вже відкрило кримінальне провадження з реєстраційним номером №4779ЗКП за заявою телеведучого Дмитра Співака за статтею 366-1 КК України. Директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника звинувачують у продажу земельної ділянки в Севастополі за російськими законами за 40 тис доларів, що не відбито в декларації. За цією статтею передбачено покарання до 2 років позбавлення волі.