RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Неприємно здивований: Зеленський відреагував на гучне рішення ВСУ по Тупицькому

З'явилася інформація про те, як президент Зеленський відреагував на рішення ВСУ по Тупицькому. Його думку озвучив речник президента з ОП.

Відповідну заяву речника Володимира Зеленського опублікував офіційний Telegram-канал Офісу президента України.

За його словами, гаранта здивувало відповідне рішення касаційного суду в складі Верховного суду України.

При цьому в ОП вважають, що це рішення "не на користь особисто пана Тупицького, а, скоріше, на користь старих порядків в судовій системі".

За словами речника Зеленського, глава держави зараз "активно намагається реформувати цю гілку влади". Підтвердженням цьому є затверджений у другому читанні закон, який передбачає "перезавантаження" Вищої ради правосуддя. Речник Зеленського зазначає, що цей та інші, не менш важливі, закони в цій галузі дозволять "вперше за 10 років провести справжню реформу судової системи".

"Її (судової системи ред.) Представники це відчувають і противляться", - заявив речник президента та додав, що сьогоднішнє рішення Верховного суду - це відверта спроба повернути Тупицького в КСУ.

"Це відверта спроба повернути Олександра Тупицького до керма Конституційного Суду, щоб звідти зірвати проведення судової реформи та залишити старі схеми", - озвучив позицію Зеленського його спікер з ОП.

Нагадаємо, що трохи раніше у Зеленського вже відреагували на рішення Верховного Суду по Тупицькому.