RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Справа-маркер: нардеп Борис Приходько може потрапити до в'язниці через масштабні розкрадання в "Аграрному фонді"

У Дарницькому райсуді Києва триває безпрецедентний розгляд справи про розкрадання 2,069 млрд гривень з рахунків гаранта продовольчої безпеки України ПАТ "Аграрний фонд", суд перебуває на стадії дебатів. Один з головних підозрюваних це колишній заступник голови НБУ, а нині народний депутат Борис Приходько, його підозрюють у реалізації шахрайської оборудки з держкоштами, які він за даними слідства вивів через банк родини Януковича "Брокбізнесбанк".

Справа тягнеться понад вісім років, прокуратура вимагає ув’язнити нардепа Приходька та ексголову ПАТ "Аграрний Фонд" Олександра Кірюка на 12 років з повною конфіскацією їхнього майна.

Про історію та детальну схему крадіжки державних коштів повідомляли ЗМІ і блогери.

Журналісти з "Інформаційного порталу Чернігівщини" опублікували хронологію судових засідань по цій справі. Відповідно до неї, прокуратура переконана, що Приходько не мав права підписувати договори про перерахунок держкоштів у "Брокбізнесбанк", оскільки на момент їх підписання не було письмового погодження від керівництва НБУ, а лише усна згода. Головна деталь - чи знав Приходько, що банк, в якій він перераховує державні мільярди є проблемним, і саме про це, ймовірно, стане відомо на наступному засіданні суду, де має висловитися сам Приходько.

Наразі справа Приходька є маркером для суспільства, особливо, на фоні заяви президента Зеленського на економічному форумі Bloomberg New Economy Forum щодо проголошення перемоги над корупцією в Україні.