RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Зірку" Печерського суду Волкову, що призначила ексзаступнику міністра оборони Шаповалову рекордну заставу, звільнено - політолог

Вища рада правосуддя 22 червня звільнила з посади скандально відому суддю Світлану Волкову за формулюванням за "вчинення істотного дисциплінарного проступку, грубе чи систематичне нехтування обов’язками, що є несумісним зі статусом судді або виявило його невідповідність займаній посаді".

Про це повідомив у Facebook політолог Олексій Голобуцький.

"Суддя Волкова – "зірка" Печерського суду. Про неї відомо, що у 2014 році вона випустила на волю вбивцю активістів Майдану - командира чорної роти "Беркуту" Дмитра Садовника, який одразу ж втік до росії", - пише експерт.

Останнім гучним рішенням Волкової стало призначення найвищої в історії України застави в розмірі 400 млн грн колишньому заступнику міністра оборони Вячеславу Шаповалову на початку цього року. Шаповалов не звинувачений, додає Голобуцький, і є ймовірність, що його провину так і не буде доведено.

"Факт залишається фактом: спочатку Волкова відпустила до росії "беркута", а під кінець кар’єри "закрила" людину, яка відповідала за забезпечення ЗСУ. Обидва випадки сталися під час російської агресії", - каже політолог.

Розглядати справу проти Волкової почали ще у 2016, але процес завершився лише зараз.

"Весь цей час Волкова чинила "правосуддя". За великим рахунком, тепер необхідно переглянути всі справи, до яких торкалась Волкова. Це буде і законно, і, що головне, справедливо по відношенню до жертв "правосуддя" - підсумував експерт.

Нещодавно ексзаступник міністра оборони Вячеслав Шаповалов в інтерв’ю, що він дав, перебуваючи у СІЗО, назвав справу проти нього "безпідставною і абсурдною". Контракти, які містяться у підозрі від ДБР, він навіть не підписував. Але саме ці контракти, частина продукції за якими від виробників з країн НАТО надійшла неякісною, дали змогу забезпечити ЗСУ захисною амуніцією у перші надскладні дні повномасштабної війни. Шаповалова звинувачують у перешкоджанні діям ЗСУ через ці неякісні зразки бронежилетів і шоломів. Але виробники були з країн НАТО з сертифікатами якості, і неякісні зразки на фронт не потрапили. До того ж, багато хто з них вже відшкодував неякісні партії, інші продовжують це робити саме зараз.