RU  UA  EN

Четвер, 19 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

19 вересня

Всі новини

Богдан Хмельницький з МОУ потрапив під суд

Колишнього керівника Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони України підозрюють у недбалому ставленні до служби, через що держава зазнала 1,1 млрд гривень збитків.

Про це заявили в Офісі генпрокурора. Ім'я підозрюваного не розголошується, проте видання "РБК-Україна" повідомило, що йдеться про Богдана Хмельницького.

Слідство встановило, що в 2022-2023 роках посадовці Міністерства оборони уклали договори на постачання мастильних матеріалів, нафти та дистилятів для техніки спеціального призначення. У 2022 році підозрюваний безпідставно додав податок на додану вартість до цих договорів, що призвело до значних фінансових втрат для держави.

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на термін до восьми років.

У квітні 2024 року ДБР передало до суду справу Хмельницького та інших колишніх посадовців Міноборони, яких звинувачують у розтраті понад 1,4 мільярда гривень на закупівлях неякісної амуніції для Сил оборони. У березні суд визнав Хмельницького винним у поданні недостовірної інформації Національному агентству з питань запобігання корупції.