RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Лідер "Розумної сили" Соловйов поїде за кордон агітувати українських заробітчан - почне з РФ

Лідер політичної партії «Розумна сила» Олександр Соловйов разом із партактивом після активного агітаційного туру по містам України вирушить агітувати закордон.

Про це повідомив заступник голови політичної партії та довірено особа кандидата Олександр Савченко.

«Багато наших співвітчизників знаходяться за межами України. Їх більше 6 мільйонів тільки за офіційною статистикою. Проте українські політики про них забули. Про їхні проблеми ніхто не піклується. Тому ми вирішили стати першою політичною силою, яка поїде агітувати на президентських виборах закордон. Серед перших країн, де будуть проходити зустрічі – Російська Федерація та Польща», - заявив Савченко.

Він наголосив, що за інформацією прикордонників, 2018 року Росію відвідали 3 мільйони 725 тисяч наших співвітчизників і хоча більшість із них указують мету візиту, як туристичну чи для відвідування родичів – майже усі їдуть на заробітки. При цьому, за даними НБУ тільки в 2015 році українці перерахували з Росії до України 1 мільярд 300 мільйонів доларів. Українці закордоном зіштовхуються із великою кількістю проблем і порушення їхніх прав, проте ніхто їх не захищає. «Розумна сила», за словами Савченка, стане першою партією, яка почне займатись проблемами українці закордоном системно.

Він зазначив, що під час зустрічей вони будуть формувати дорожню карту для захисту прав заробітчан, а також будуть закликати українців не ігнорувати вибори та приходити на виборчі дільниці. На час виборів повернутись до України, щоб зробити свідомий вибір.

За словами політика, після поїздки по Росії (Москва, Санкт-Петербург, Ростов на Дону) та Польщі (Краків, Варшава, Перемишль) Соловйов планує також відвідати Німеччину (Берлін, Мюнхен) та Португалію (Лісабон).

Нагадаємо, політична партія «Розумна сила» також стала першою партією, яка поїхала на зустріч із мирними громадянами України, які залишились на непідконтрольних Україні територіях Луганської та Донецької областей.

Після поїздки на непідконтрольні Україні території активну підтримку партії висловили депутати Бундестагу.