RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Медведчук оголосив головне завдання своєї партії в разі її перемоги на виборах

У четвер, 6 червня відбувся всеукраїнський об'єднавчий з'їзд політичної партії "Опозиційна платформа - За життя", в ході з'їзду були озвучені стратегічні цілі партії, задекларовані її основні програмні тези і прийнята передвиборна програма.

Голова політради "Опозиційною платформи - За життя" Віктор Медведчук уточнив, що стратегічне завдання партії - "принести мир в Україні, врегулювати конфлікт на Сході країни і припинити бойові дії".

"Сьогодні знаковий день для нашої партії. Він ще знаменний тим, що ми наш з'їзд, який буде впливати на долю нашої країни, проводимо в день великого православного свята - Вознесіння Господнього ... І в цей день ми починаємо реалізовувати програму, яка буде означати наш шлях до перемоги, наш шлях, який вийде на фінішну пряму 21 липня. Ми зобов'язані принести мир в Україні. Ми зобов'язані врегулювати ситуацію на Сході країни, припинити бойові дії", - заявив Медведчук.

Він нагадав, що 29 січня 2019 року на з'їзді партії було прийнято План-концепцію врегулювання кризи на Південному Сході України, який вже втілюється в життя. Зокрема, зазначив політик, план був підтриманий на непідконтрольних уряду територіях і в Москві - відповідь залишається за Києвом.

"Але цю відповідь ми не отримали ні від Порошенка, якому не потрібен був мир на Донбасі, йому не потрібні були люди Донбасу, тому що вони ніколи не проголосували б за нього. Ми відповідь не отримали і від пана Зеленського і його команди. Ми чуємо різні заяви, відмовки, дешевий популізм і не більше. Ми зобов'язані реалізувати цей мирний план. І цей мирний план буде залежати в тому числі і від того, яким складом і в якій кількості ми прийдемо в парламент, отримавши довіру наших громадян. Тому що ми повинні дати відповідь усім сторонам в питанні того, що мирний план виконання Мінських угод - це те, що ми обов'язково зробимо і обов'язково реалізуємо", - підкреслив Медведчук.