RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Волонтери Зе-команди у Полтаві обурились висуванню від "Слуги народу" скандальної активістки

Полтавські волонтери команди Володимира Зеленського зі 148 округу (охоплює понад 140 тисяч виборців у місті Лубни, Великобагачанському, Оржицькому, Семенівському, Хорольському и частині Лубенського районах) заявили, що "обурені і здивовані" рішенням політичної сили "Слуга народу" висунути кандидатом у народні депутати України по їх округу лубенську активістку Анастасію Ляшенко.

Вони записали відеозвернення до президента Зеленського та партії "Слуга народу", де заявили, що не підтримають кандидата з "негативною репутацією".

Пізніше до лубенського осередку Зе-команди приєднались спостерігачі і волонтери з Хорольського і Оржицького районів Полтавщини, які підтримали колег. Активісти заявили, що кандидатка непрохідна в їх районі та запропонували замінити кандидатуру Ляшенко в мажоритарному списку.

"Місцевий осередок команди Зеленського не сприйняв запропонованого кандидата, адже вважає його заангажованим… Анастасія Ляшенко підтримувала Партію регіонів, вона працювала прес-секретарем ексдепутата з "Відродження" Володимира Пилипенка. Це рішення зараз просто дискредитує нашу команду, адже тепер Ляшенко і її скандальну репутацію починають пов’язувати із президентом", - заявив волонтер команди Зеленського, офіційний спостерігач на виборах президента України 2019 Вячеслав Плескачов.

Плескачов заявив, що Ляшенко назвала на той час кандидата в президенти Володимира Зеленського "клоуном" й запропонувала "йти на картошку замість виборів", однак пізніше видалила низку постів виборчого періоду зі своєї сторінки.

Анастасія Ляшенко є головою громадської ради при Лубенській міськраді, заснувала обласний часопис громадських об’єднань Полтавщини "Наша спільна справа".

Керівник виборчого штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко раніше заявлял, що потенційні кандидати проходять декілька етапів перевірки, зокрема, документальну перевірку із залученням фахівців з безпеки, перевірку добропорядності і професійну кадрову оцінку.