RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

По київській Троєщині від Зе-команди на вибори йде співвласник скандального забудовника - політолог

По 213 виборчому округу на Троєщині в Києві від партії "Слуга народу" балотується довірена особа колишнього заступника архітектора Києва часів Попова Андрія Вавриша Артем Дубнов.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Голобуцький.

"Ось читаю Лещенко про те, як він обурений командою ЗЕ. Він має рацію. Команда-Зе намагається осідлати київські потоки. Вавриш замість Столара - це реальність. Все більше фактів говорить про те, що Вавриш доклав руку до формування списку кандидатів по мажоритарці в Києві. Вони звичайно трохи хитріше діють, йдуть не директора будівельних компаній, але тим не менш, особи пов'язані зі скандальними забудовниками", - пише він.

Як приклад політолог приводить округ на Троєщині, де від пропрезидентської партії балотується забудовник, близький до іншого забудовника - Андрій Вавриша.

"За 213 округу йде такий собі стоматолог Артем Дубнов. Все на перший погляд супер. Але, починаєш трохи глибше дивитися і що бачиш? Артем Дубнов є співзасновником компанії ТОВ "Просперітатіс" (код: 39706861, вид діяльності: покупка і продаж нерухомості). Ось тут найцікавіше. Ця компанія в свою чергу є одним із замовників будівництва ЖК Scandia. Заплановано будівництво 65 будинків. Якщо погуглити, то можна дізнатися скільки кримінальних справ пов'язані з цим об'єктом і з цією компанією, і як активісти броварські боролись з цим будівництвом. А так все відмінно. Все "Слуги народу", - написав він.

Раніше ЗМІ з посиланням повідомляли, що Андрій Вавриш знаходиться в дружніх відносинах з главою Адміністрації Президента Андрієм Богданом.

"Концепцію нового Офісу президента в офіційному ролику команди Зеленського представляв київський забудовник, глава компанії SAGA Development і друг глави АП Андрія Богдана - Андрій Вавриш. Він сам багато будує в центрі, причому, до ряду його об'єктів "є питання", - відзначали журналісти.

Як стверджує журналіст-розслідувач Юрій Ніколов, заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації в 2010-2015 роках Андрій Вавриш допоміг Петру Порошенко змінити цільове призначення землі "Ленкузні", що дозволяє почати тут будівництво житла. Після цього він отримав невелику ділянку (близько 3% території заводу), який зараз Вавриш забудовує як ЖК Rybalsky.