RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Підозру Гео Леросу вручили через "хуліганство" у стінах Ради: що зробив депутат

У четвер, 11 листопада, народному депутату Гео Леросу повідомили про підозру у хуліганстві під час засідання Верховної Ради. Його звинувачують у порушенні громадського порядку.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

За дорученням прокуратури Леросу вручили підозру за грубе порушення громадського порядку у залі ВР.

"Слідчі ДБР у межах розслідування кримінального провадження встановили, що 04 листопада 2021 року народний обранець виступаючи з парламентської трибуни образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави. При цьому він не реагував на зауваження головуючого на засіданні, продовжував такі дії навіть після вимкнення мікрофону за рішенням головуючого. Усвідомлюючи, що промова не буде фіксуватися засобами масової інформації, показав непристойний жест, демонструючи зневагу до загальноприйнятих норм моралі й соціального оточення", - пишуть правоохоронці.

Так, у ДБР припускають, що Лерос намагався "створити власний медійний та політичний образ, підвищити власну медійну впізнаваність".

Гео Лерос у свою чергу заявив, що дії прокуратури є абсурдними.

"А взагалі, оцініть наскільки ці дії є абсурдними, що навіть генеральний прокурор відмовився це підписувати. На це свавілля погодився лише її заступник, який намагається вислужитися перед Зеленським та Єрмаком", - пише Лерос.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нардеп Гео Лерос, який раніше входив до партії "Слуга народу", показав президенту Зеленському нецензурний жест.