RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Надзвичайна ситуація у Львові: влада дала нові подробиці

Українська влада прокоментувала екологічну ситуацію у Львові, який у зв'язку з повним закриттям найбільшого сміттєзвалища в Грибовичах, де стався трагічний обвал, стає зоною надзвичайної ситуації.

Про це написав, зокрема, міністр екології Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook.

"Окремо скажу, що на Львів насувається інша проблема — відсутність місця, куди вже найближчим часом можна буде вивозити сміття", — зазначив міністр.

Також відреагувала на ситуацію у Львові уповноважений президента України Петра Порошенка з питань Донбасу, депутат Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Ситуація у Львові, на жаль, ще гірше, ніж це бачиться з Києва... З'ясувалося, що місцеве комунальне підприємство "Збиранка" просто не допускало на звалище державних екологічних інспекторів, які повинні перевірити зону лиха. Все це неподобство тривало досить довго, місяцями. Очевидно, тепер необхідно об'єктивно оцінити екологічне лихо, і після цього центральна влада має оперативно прийняти рішення, як допомогти Львову і львів'янам. Так само має відбутися неупереджене розслідування, хто відповідає за таку злочинну бездіяльність зі сміттєзвалищем, за недопущення екологічних інспекторів і безлад", — написала Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"І, очевидно, що місцева влада повинна в першу чергу займатися комунальними питаннями, а не тільки політикою. Це стосується всіх без винятку регіонів, звісно: і на Сході, і на Заході, і в Центрі. А ВР у свою чергу повинна прийняти пакет законопроектів, які посилюють захист екологіі, в тому числі 2009-а, який вимагає від кожного інвестора, в тому числі, екологічного плану будівництва того чи іншого об'єкта. Не випадково цей законопроект не знайшов підтримки в залі — цьому допомогли всі фракції, на жаль, — тому що бізнес не хоче витрачати гроші на екологію", — зазначила депутат.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко жорстко відреагував на звернення мера Львова Андрія Садового з проханням оголосити кілька районів у його області зоною надзвичайної екологічної ситуації у зв'язку з повним закриттям найбільшого сміттєзвалища Львівської області у Грибовичах.