RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Україна сама собі влаштовує гібридну війну, Донбас і Крим можна повернути – депутат

Ідея тимчасової адміністрації на Донбасі як інструмента врегулювання конфлікту є правильною, але вона повинна підкріплюватися сильною економікою України.

Про це під час круглого столу "Міжнародна перехідна адміністрація як модель врегулювання конфлікту на Донбасі" повідомив народний депутат фракції "Об'єднання "Самопоміч", голова комітету з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко.

"Ось дуже хороші були приклади по хорватському сценарію, де ми маємо дві частини. Перша частина – це військова, друга – це економічна. Що повинна робити влада окупованій території – це показати Криму і Донбасу, що тут, в Україні, краще, що тут проведені економічні реформи, тут немає корупції", - зазначив він.

За словами Данченко, однією з головних проблем в країні є відсутність стратегії розвитку економіки. "Ми стаємо частиною гібридної війни, коли починаємо говорити про те, що у нас курс впаде через 2-3 місяці. Цим ми самі собі влаштовуємо гібридну війну. Ніхто замість нас в Україні не створить умови, за яких Донбас чи Крим захоче повернутися в Україну. Головне – об'єднання всіх сил, виробити єдину стратегію, прийняти на рівні держави і виконувати", - вважає він.

Як повідомляв "Апостроф", аналітик розповів про реінтеграцію окупованих територій за допомогою тимчасових адміністрацій.